Veelgestelde vragen (FAQ)

Worden behandelingen vergoed?

De behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Heeft u een aanvullend pakket voor Fysiotherapie/Oefentherapie Cesar-Mensendieck dan worden de behandelingen dus vergoed. Kijk voor verdere informatie op de pagina vergoedingen of neem contact op met je zorgverzekering.

Wat kost een behandeling als ik geen aanvullend pakket heb?

Voor alle tarieven kun je kijken op de pagina tarieven.

Heb ik een verwijsbrief nodig?

Nee, dit is niet noodzakelijk. Wel kan het nuttige informatie geven als er bijvoorbeeld eerder onderzoek is gedaan zoals foto’s, scans, echo’s etc. Hiermee kunnen de behandelingen specifieker en persoonlijker worden gegeven. Bij sommige chronische aandoeningen is een verwijsbrief noodzakelijk, maar hierover wordt je vanzelf geïnformeerd als dit van toepassing is.

Hebben de behandelingen invloed op het eigen risico?

Nee, normaal gesproken niet.

Uitzondering: Als je een chronische aandoening hebt die op de chronische lijst staat. In dat geval betaal je de eerste 20 behandelingen zelf of worden deze van je aanvullende verzekering afgetrokken indien deze toereikend is. Hierna volgt volledige vergoeding.

Hoe maak ik een afspraak?

Telefonisch via het telefoonnummer op de contactpagina of vul het online aanmeldingsformulier in dan wordt u op werkdagen binnen 24uur terug gebeld.

Wat neem ik mee bij de eerste afspraak?
    Een identiteitsbewijs, sportbroek/legging, handdoek, eventueel uitslag van eerdere onderzoeken en/of een verwijzing van je huisarts.
Krijg ik huiswerkoefeningen?

Ja, de behandelmethode is erop gericht om klachten op te lossen met het eigen lichaam. Het doen van huiswerkoefeningen is de enige manier waarop de therapie zo snel mogelijk effectief kan zijn. Er wordt gekeken naar de klachten vanuit het lichaam als geheel. Je leert bewegen en functioneren met een juiste belasting van gewrichten en spieren. Zo leer je de juiste balans te vinden tussen inspanning en ontspanning. Zo voorkomen we herhaling van de klachten in de toekomst. Je wordt dus uiteindelijk je eigen therapeut doordat je de reactie van je lichaam op overbelasting leert herkennen en deze zo kunt voorkomen. Kortom, je kunt je voorstellen dat zonder de adviezen en oefeningen thuis toe te passen, het behalen van je doel een stuk lastiger wordt!

Ik heb geen pijnklachten maar twijfel over mijn houding. Is behandeling dan nuttig?

Jazeker! Je bent er dan juist op tijd bij en voorkomt dat er door je ongunstige houding klachten zullen ontstaan!

Hoe lang duurt een behandelreeks?

Dit is verschillend per persoon en per klacht. Wel geldt altijd , hoe serieuzer je thuis met je huiswerkoefeningen omgaat, hoe sneller de behandelingen aan slaan. Na het intake-gesprek en onderzoek kan ik je vertellen hoe veel behandelingen ik denk dat we nodig zullen hebben.

Hoe lang duurt één behandeling?

+/- 30 minuten.

Zijn er kosten verbonden aan het (niet) afzeggen van een afspraak?

Wanneer u minimaal 24 uur tevoren afzegt is dit kosteloos. Bij het afzeggen minder dan 24 uur van te voren of het niet verschijnen op het afgesproken tijdstip, wordt er € 22,50 in rekening gebracht. Let op: deze kosten kun je niet declareren bij je zorgverzekering en zul je dus zelf moeten betalen.

Ik ben dit jaar al eerder behandeld door een andere therapeut, hoeveel behandelingen krijg ik nu nog vergoed?

Dat hangt af van hoeveel behandelingen er vergoed worden vanuit je aanvullend pakket. De actuele stand kun je opvragen door contact op te nemen met je zorgverzekering.

Heeft de praktijk een contract met mijn zorgverzekeraar?

Ja, de praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Ik heb een klacht, waar kan ik deze indienen?

U kunt uw klacht neerleggen bij het Klachtenloket Paramedici.

Wat kan ik van de behandelreeks verwachten?

Je zult actief bij de behandeling betrokken worden door middel van het thuis uitvoeren van huiswerkoefeningen en tips of correcties die je toe kunt passen in je dagelijks leven.

Wat kan ik bij een behandelreeks juist niet verwachten?

Dat de klachten voor je opgelost worden zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen. Je wordt gecoacht om zelf aan de slag te gaan om klachten en problemen op te lossen en deze te voorkomen in de toekomst.