Ik had niet durven dromen dat ik weer pijnvrij door het leven zou gaan..

Ik heb van juli tot eind november oefentherapie bij Iris gevolgd.
Ik heb er veel baat bij gehad.
Door zelf onder begeleiding oefeningen te doen leer je wat goed voor je is.
Oefeningen op papier helpt je om ze goed te blijven doen.
Ik kreeg goede houdingsadviezen en tips over hoe ik moest tillen. Ik werk in de thuiszorg en kon het daar goed toepassen.
Ik had niet durven dromen dat ik weer pijnvrij door het leven zou gaan.
Ben bij verschillende fysiotherapeuten onder behandeling geweest, maar altijd zonder het gewenste resultaat.
Bedankt Iris!

Petra - Bekkenklachten (november 2018)

Prima behandeling en Iris heeft alles goed uitgelegd

Door de juiste behandelingen een stuk verbeterd.
Iris heeft alles perfect uitgelegd en was goed met me bezig.
Door de juiste uitleg en tips/behandeling veel beter geworden.
Iris je doet het fantastisch, ga zo door!!

Tineke - Rugklachten (oktober 2018)

Zoveel verschillende oefeningen van de creatieve Iris meegekregen voor het omgaan met de artrose in mijn nek

Na best veel behandelingen bij Iris voor mijn nekklachten te hebben gehad kan ik hier nu veel beter me omgaan. Ik heb veel minder pijn en door de oefeningen te doen die zij mij aangereikt heeft gaat het een stuk beter. Iris is heel creatief en heeft oefeningen gezocht die bij mij passen in het dagelijkse functioneren.
Echt een Topper die Iris!

Janny - Nekklachten (juni 2018)

Iris geeft als het ware “therapie op maat”, dus niet een “standaard pakketje”

Na neurologie, fysiotherapie et cetera, bij Iris uitgekomen.
Zij geeft als het ware “therapie op maat”, dus niet een “standaard pakketje” van oefeningen maar zeer gerichte oefeningen en houding om de (pijn)klachten te verminderen of te laten verdwijnen
De wijze waarop Iris dit uitlegt en de bewegingen voordoet zijn helder. Ook belangrijk is dat zij aangeeft hoe te onthouden om op je bewegingen en houding te letten. Ook het het geven van diverse “Trigger-momenten”, dus op vaste of specifieke momenten van de dag, bepaalde oefeningen te doen, bijvoorbeeld vóór of na het tandenpoetsen.

De klachten zijn in mijn geval niet verdwenen, maar overdag zijn deze wel wat minder geworden.
Dit heeft meer met de aard van mijn klachten te maken, dan met de goede professionele begeleiding van Iris!

Ik raad een ieder aan met fysieke klachten, maar ook voor diegene die in fysiek belastende beroepen werkzaam zijn, Iris te raadplegen om klachten te verminderen of zelfs te voorkomen door een goede kennis van houding en bewegen.

Cor - Klachten rechter bil-heup (mei 2018)

Binnen een half jaar zijn mijn enkel- en knieklachten bijna helemaal weg

Ik ben bij Iris geweest voor mijn enkel- en knieklachten. Binnen een half jaar zijn mijn enkel- en knieklachten bijna helemaal weg en dit komt door oefeningetjes te doen zoals; op één been staan tijdens het tandenpoetsen of door simpel gewoon recht te lopen. Mijn klachten zijn nog niet helemaal weg, maar zodra ik weer ga sporten gaan ze langzamerhand weg.

Isha - Enkel- & Knieklachten (april 2018)

Het deed bij mij wonderen

Ik ben bij Iris geweest i.v.m. mijn nekklachten. Een paar simpele oefeningen en een goed geadviseerd kussen deed bij mij al wonderen.

Karin - Nekklachten (januari 2018)

Mijn vermoeidheidsklachten en spierpijn zijn iets dragelijker

Na de diagnose Fibromyalgie heb ik van Iris wekelijks een aantal oefeningen mee gekregen,waardoor mijn vermoeidheids klachten en spierpijn iets draaglijker zijn geworden.
Succes met je praktijk Iris!

Klaas - Fibromyalgie (januari 2018)

Mijn klachten zijn met 70% afgenomen in een paar behandelingen

Ik kwam binnen met veel klachten met mijn rug en schouders. Toen ik een paar keer bij Oefentherapie Bolsward was geweest is alles met 70% afgenomen!

Tineke B - Bovenrug-/schouderklachten (augustus 2017)

Mijn klachten behoren tot het verleden

De Oefentherapie van Iris Meijerink heeft bij mij het gewenste resultaat opgeleverd. Op een rustige, ontspannende manier heeft zij de oefeningen met mij doorgenomen. Spierversterkende oefeningen voor thuis en een iets andere loophouding hebben hebben er voor gezorgd dat de klachten tot het verleden behoren. Waarvoor dank.

L - Overbelasting heupspieren (juli 2017)

Door regelmatig te oefenen en de praktische tips nam de pijn af

Vanwege rugpijn ben ik Cesar therapie gaan volgen bij Iris. Voorafgaand aan de behandeling zijn de klachten en oorzaken besproken. Per behandeling werden de oefeningen opgebouwd. Door regelmatig te oefenen en de praktische tips nam de pijn af.

Anoniem - Lage rugklachten (juli 2017)

Door de directe individuele aanpak werd de last binnen enkele weken al veel minder.

Vooraf hebben we samen concrete doelen opgesteld. De oefeningen zijn op de individu afgestemd, goed uitgelegd en nadien weer terug gekoppeld. Door deze directe individuele aanpak werd de last binnen enkele weken al veel minder.

I.F. - Slijmbeursontsteking heup (juli 2017)

Inlevend en zeer vakkundig

Iris heeft mij erg goed geholpen om van mijn hyperventilatie af te komen. Ze is inlevend en zeer vakkundig.

Niek - Hyperventilatie/paniekklachten (juli 2017)

Met goede oefeningen is het gelukt om mijn klachten te verminderen

Ik ben bij Iris terecht gekomen met zwangerschapsklachten. Ik hoopte dat zij mij kon helpen met het verminderen van en/of omgaan met mijn klachten. Met goede oefeningen is het gelukt om mijn klachten te verminderen. Ook heb ik geleerd hoe ik sommige dingen anders kan doen om bepaalde spieren minder te belasten.

Marleen - Bekkenklachten bij zwangerschap (juli 2017)

De behandeling van de triggerpoints en het oefenen op de bal maakt mij veel sterker en ik zit veel beter in mijn vel

Na een doorverwijzing van mijn huisarts kwam ik bij Iris terecht.
Direct na de eerste intake bleek dat ik op het werk, ondanks dat ik dacht dat het allemaal goed stond, nog een hele verkeerde werkhouding had. Dit hebben we direct aangepakt.

Omdat ik hypermobiel ben hebben we vervolgens krachtoefeningen uitgezocht om mijn core sterker te maken.
Ook ontdekten we meerdere triggerpoints in mijn lichaam die ook voor heel veel klachten kunnen zorgen.

Nu een dik half jaar verder merk ik dat ik veel minder klachten heb. De behandeling van de triggerpoints en het oefenen op de bal maakt mij veel sterker en ik zit veel beter in mijn vel.

Rhea - Hypermobiliteit & Schouderklachten (juni 2017)

Ik heb de therapie als positief ervaren! Ik let nog steeds goed op mijn houding en doe trouw de oefeningen.

Al tijden had ik last van mijn onderrug en rechter heup, na onderzoek bleek dat ik artrose heb in de onderste rugwervels. Via mijn huisarts ben ik bij Iris Meijerink, van Oefentherapie Bolsward, terecht gekomen.

Tijdens de Mensendieck therapie heb ik oefeningen gekregen om mijn houding te verbeteren en om bepaalde spieren sterker te maken zodat de onderrug minder wordt belast. In het begin ging ik er wekelijks heen, later werd dit afgebouwd naar 1 keer in de 4 weken, in totaal ben ik ongeveer 10x bij Iris geweest. Tijdens de therapie werden de oefeningen uitgelegd en voorgedaan, bepaalde oefeningen moest ik op een fitnessmatje doen, anderen met een fitnessbal. Het was de bedoeling dat ik dan thuis de oefeningen dagelijks ging doen. Dit was geen straf, de oefeningen werden langzaam opgebouwd en het waren leuke en afwisselende oefeningen.

Mijn werkplek is met simpele aanpassingen ook verbeterd. Door middel van foto’s van mijn werkplek, heb ik tips gekregen om de deze aan te passen, o.a. de rugleuning van de stoel rechter zetten en het beeldscherm naar voren halen. Het was eerst wel even wennen, maar na een week was het al ‘gewoon’ en ik heb er veel baat bij.
Hetzelfde geldt voor normale dagelijkse bezigheden, niet meer onderuit hangen, maar rechtop zitten, niet op één been hangen maar rechtop staan en beide benen gelijk belasten. In principe weet je het meeste wel, maar nu word je er op gewezen en wordt er uitgelegd hoe een goede houding de klachten kan verminderen, ik ben er nu veel bewuster mee bezig.

Kortom , ik heb de therapie als positief ervaren, ik let nog steeds goed op mijn houding en doe trouw de oefeningen. Mijn klachten zijn nog niet helemaal verdwenen maar zijn wel veel minder geworden.

Greet - Lage rugklachten bij slijtage (juni 2017)

Er wordt goed gekeken naar wat je kan en naar wat je niet kan

Ik ben bij de oefentherapie gekomen, omdat ik heup klachten had. Ik werd door Iris zorgvuldig geholpen. Er wordt goed gekeken naar wat je kan en naar wat je niet kan, om zo je doel te bereiken. Het is erg duidelijk wat je moet doen en er wordt goed met je omgegaan.

Silke - Heupklachten (mei 2017)

Iris heeft me goed geholpen door te luisteren naar wat ik graag weer zou willen kunnen doen

Na vele vervelende klachten en meerdere bezoekjes aan de huisarts ben ik bij Iris terecht gekomen voor Oefentherapie. In combinatie met acupunctuur ben ik binnen zeer korte tijd erg opgeknapt en voelde ik me weer een stuk fitter. Iris heeft me goed geholpen door te luisteren naar wat ik graag weer zou willen kunnen doen en hier naartoe te werken. Ik ben zeer tevreden over Oefentherapie Bolsward!

Mariska - Pijnklachten verspreid (april 2017)

Na een paar afspraken, kon ik zeggen dat de klachten over waren, nog voor het einde van de zwangerschap!

Tijdens mijn tweede zwangerschap kreeg ik bekkenklachten. Al snel kon ik bij Iris terecht. Toen ze vroeg naar mijn verwachtingen van de therapie gaf ik aan dat ik hoopte dat mijn klachten beheersbaar zouden blijven tot het einde van de zwangerschap en ik hoopte blijvende klachten (na zwangerschap) te voorkomen. Echter, na een paar afspraken, het naleven van haar adviezen en het doen van de oefeningen kon ik zeggen dat de klachten over waren, nog voor het einde van de zwangerschap. Ik heb de therapie dan ook als zeer effectief ervaren. Dank Iris!

Hinke - Bekkenklachten zwangerschap (maart 2017)

Toen ik vorig jaar bij Iris begon had ik niet verwacht nu al weer zo veel in beweging te zijn

Eind 2015 kreeg ik te horen dat ik Fibromyalgie had iets waar ik al jaren last van had , door de pijn deed ik eigenlijk niks meer aan beweging. Op advies van mijn reumatoloog ben ik bij de oefentherapeut gekomen. Sinds januari 2016 loop ik daar nu. Iris heeft naar mij houding gekeken en mij langzamerhand weer aan het bewegen gekregen. Met kleine doelstellingen beweeg ik steeds meer. Doordat de spieren lang stil hebben gestaan moet alles heel rustig en in kleine stapjes gebeuren. Ik doe nu alles weer op de fiets en loop nu ongeveer 3x in de week een uur (5km), dit houdt mijn spieren soepel en hierdoor heb ik minder pijn. Ook d.m.v. oefeningen houd ik de spieren in vorm. Toen ik vorig jaar bij Iris begon had ik niet verwacht nu al weer zo veel in beweging te zijn en er zit nog steeds vooruit gang in. Het blijf oppassen met fibromyalgie voor overbelasting maar daar word goed opgelet.

Iris heeft me weer aan het bewegen gekregen en daar door voel ik me minder stijf en minder moe. Ze denkt ook mee in praktische oplossingen in het dagelijkse leven, erg fijn!

Aplonia Schraa- de Hoop - Fibromyalgie (maart 2017)

Iris heeft mij uitstekend geholpen

Ik ben met klachten aan mijn benen bij Oefentherapie Bolsward gekomen.
Iris heeft mij uitstekend geholpen waardoor de klachten snel verdwenen waren.

Ciske - Heup- en beenklachten (maart 2017)

Een fijne ervaring voor mij en onze 2 dochters

Een fijne ervaring voor mij en onze 2 dochters.
Alledrie zijn wij door Iris begeleid met duidelijk advies en goede oefeningen.

Barbara - Scoliose & nek-schouderklachten (februari 2017)

Iris neemt de tijd voor vragen en problemen en ze denkt mee in oplossingen

Wij zijn bij Iris terecht gekomen voor behandeling van scoliose bij onze dochter. Onze dochter heeft zeker baat gehad bij de oefeningen en tips die Iris gaf. Ook neemt ze de tijd voor vragen en problemen en ze denkt mee in oplossingen. Wij vinden het fijn dat wij altijd bellen kunnen als het weer slechter gaat met haar rug. Dat geeft zeker en goed gevoel. Ook nu ze niet meer naar iris hoeft omdat ze zich met haar oefeningen goed redden kan. Dus wij hebben het als zeer prettig ervaren.

Xamira & Manuela - Scoliose (januari 2017)

Iris communiceert gemakkelijk en pakt het geheel op een gedegen wijze aan

Voor de behandeling van mijn rugprobleem ben ik naar Iris verwezen. Iris is na een eigen onderzoek een behandelprogramma gestart, op een duidelijke manier en in overleg werden er oefeningen gedaan, die verder thuis moeten worden uitgevoerd. Iris communiceert gemakkelijk en pakt het geheel op een gedegen wijze aan.

Y - Scoliose (december 2016)

Met behulp van eenvoudige oefeningen kan ik nu zelf bepaalde klachten voorkomen.

Goed in haar vak!
Omdat mijn reumatoloog mij Mensendieck therapie aanraadde, kwam ik bij Iris terecht. Dit is mij zeer goed bevallen.
Iris is erg prettig in de omgang, ze ziet snel wat de problemen zijn en geeft heldere uitleg. Met behulp van eenvoudige oefeningen kan ik nu zelf bepaalde klachten voorkomen.
Ik kan haar dus van harte aanbevelen.

Mw G.Reitsma - Lage rugklachten (augustus 2016)

De juf op school stond versteld van de vorderingen in het schrijven

Mijn kinderen zijn enorm vooruit gegaan bij het netjes schrijven.
De sfeer is heel rustig en Iris geeft alle  nodige aandacht. Er wordt spelenderwijs veel geleerd en geoefend! De juf op school stond versteld van de vorderingen in het schrijven.

Iris geeft praktische tips waar je echt wat mee kan.

Mirjam - Schrijfproblemen (juli 2016)

Zeer professioneel en op de persoon gericht

Een paar kernwoorden: Behulpzaam, meedenkend en hartelijk.
Iris past haar oefeningen aan op wat jij nodig hebt. Ik kwam bij Iris omdat ik al meer dan een half jaar rondliep met constante pijn in mijn heupen en onderrug en fysiotherapie voor mij niet hielp.
Ik kon niet bukken, stofzuigen, dweilen, lang staan of zitten, dingen tillen, sporten etc.
Voor mij zijn haar oefeningen zeer doeltreffend geweest met als resultaat dat ik na een paar maanden oefenen pijnvrij was, meer spierkracht had opgebouwd en daardoor weer mijn normale dagelijkse bezigheden kon uitvoeren.

Suzan - Scoliose (juli 2016)

Iris heeft mij enorm goed geholpen om alle bewegingen en spieren weer goed op orde te krijgen

Op een goede stoel, kun je nog slecht zitten. Ik heb bij Iris geleerd dat je zelfs op een slechte stoel, goed kunt zitten! Zitten, staan, lopen en bukken, dagelijkse bewegingen die grotendeels onbewust gebeuren. Maar als je een rugblessure krijgt merk je in één keer dat als je niet de goede houdingen aanneemt de pijn niet verdwijnt. Iris heeft mij enorm goed geholpen om alle bewegingen en spieren weer goed op orde te krijgen. Toen ik bij haar kwam kon ik mij bijna niet bewegen zonder pijn, na een aantal keren geweest te zijn en thuis goed de oefeningen te volgen was ik er weer. Kortom heel erg bedankt Iris voor dit alles !!

Durk Joustra - Rugklachten (juni 2016)

Iris geeft vertrouwen in eigen kunnen

Heldere aanwijzingen, gerichte oefeningen, prima sfeer.
Ook reëel in wat wel (en niet) haalbaar is. Geeft vertrouwen in eigen kunnen.

M - Nek/schouderklachten (mei 2016)

Professionele en tevens persoonlijke benadering

Al langere tijd had ik last van klachten, omdat tijdens mijn zwangerschap de klachten erger werden ben ik toch maar eens gaan kijken naar een Oefentherapeut in de buurt.
Via mijn zorgverzekeraar kwam ik in mei 2016 bij Oefentherapie Bolsward terecht. Na slechts 8 behandelingen was ik weer klachtenvrij en met de tips en trucs die ik heb meegekregen nu nog steeds.

Leonie - Rug-, nek-, schouderklachten (mei 2016)